Masz problem z samochodem, coś niedomaga? To miejsce, gdzie możesz o tym napisać. Problemy z silnikami benzynowymi, diesla TDI, elektryka, wyposażenie. W tym dziale poruszamy wszystkie tematy związane z naprawą VW Golfa I, II, III, IV, V, VI
przez mikesz » Wt lip 13, 2010 5:58 pm
Witam.
Mam taki problem. W moim golfiku ( mk 2 ) jest uchylany szyber dach. Otwiera się go za pomocą korbki. Obudowa plastik. Zdarza się tak, że przy mżawce lub niewielkim deszczyku przecieka woda do kabiny. Dziwne to zjawisko ponieważ przy silnych strugach deszczu ( ewentualnie mycie pod ciśnieniem ) nie spada nawet kropla.
Jeden z "szyber fachmanów" polecił mi przepchanie kanalików odpływowych. Tylko gdzie je szukać. Nie chcę odkręcać plastikowej obudowy bez żadnej wiedzy.
Jeśli zajdzie taka potrzeba mogę jutro zapodać foty jakiego rodzaju mam szyber.
Proszę o radę.
-
mikesz
-
przez 1Zepsuty » Wt lip 13, 2010 10:26 pm
z tego co pamiętam to odpływy sa - przeód na słupku miedzy zawiasami drzwi- coś powinno wystawać...
tył - pod zderzakiem. lub w nadkolu- już niepamiętanym....
-
1Zepsuty
-
przez mikesz » Śr lip 14, 2010 10:02 am
1Zepsuty napisał(a):z tego co pamiętam to odpływy sa - przeód na słupku miedzy zawiasami drzwi- coś powinno wystawać...
tył - pod zderzakiem. lub w nadkolu- już niepamiętanym....
dzięki

-
mikesz
-
Volkswagenowski przedstawiciel klasy średniej, czyli VW Passat - dane techniczne różnych odmian tego modelu z silnikami benzynowymi i TDI znajdą Państwo w portalu GolfVW.pl

Powrót do Problemy techniczne, naprawy