Golf IV 1.9TDi 116PS Problem max 160% wolno sie rozpedza

Masz problem z samochodem, coś niedomaga? To miejsce, gdzie możesz o tym napisać. Problemy z silnikami benzynowymi, diesla TDI, elektryka, wyposażenie. W tym dziale poruszamy wszystkie tematy związane z naprawą VW Golfa I, II, III, IV, V, VI

Golf IV 1.9TDi 116PS Problem max 160% wolno sie rozpedza

Postprzez dejo » Pn cze 07, 2010 6:54 pm

Witam mam problem z Golf 1.9TDi 116PS 6biegow, w aucie swiecila kontrolka ESP w serwisie powiedzieli ze przez to jedzie tylko 160km/h kupilem ten czujnik auto dalem do serwisu, wymieniono ten czujnik, zawor sterowania turbina , wyczyszczono przepustnice, filtr powietrza , filtr paliwa, i nadal to samo, wolno sie rozpedza na 4biegu max 120, 5- 140, 6-160 z gorki na autostradzie nieraz zlapie 170 do 2500 obrotow idzie ladnie rozpedza sie potem jest cos takiego jak by mu braklo powietrza i ledwo co idzie prosze o pomoc
dejo

sprawie braku mocy golfa

Postprzez jerzyb » Śr lip 28, 2010 6:52 pm

Z tego co słyszałem znajomy podpowiedzał raz przy okazji że bym sprawdzał filtr powietrza wymieniał jak tego nie zrobie to jest jakiś czujnik i on uszkadza się i właśnie są obiawy ż brak sił i jest wolny nie jestem pewien tylko z tego co mi podpowiedzał ile wtym prawdy trudno powiedzieć ,ale sprwdzić można...........
jerzyb

Postprzez 1Zepsuty » Cz lip 29, 2010 11:01 pm

zapnij VAG'a u kogos kumatego. bo przyczyna moze byc rozna. problem elektroniczny, mechaniczny, w paliwie lub powietrzu....
1Zepsuty

Luksusowa limuzyna koncernu motoryzacyjnego z Wolfsburga. Sprawdź dane techniczne modelu VW Phaeton w portalu GolfVW.pl - osiągi, spalanie, wymiary nadwozia oraz inne ważne z punktu widzenia użytkownika samochodów parametry

VW Phaeton

Powrót do Problemy techniczne, naprawy