Problem z gazem

Masz problem z samochodem, coś niedomaga? To miejsce, gdzie możesz o tym napisać. Problemy z silnikami benzynowymi, diesla TDI, elektryka, wyposażenie. W tym dziale poruszamy wszystkie tematy związane z naprawą VW Golfa I, II, III, IV, V, VI

Problem z gazem

Postprzez Martynka » Pn lut 22, 2010 5:47 pm

Hej witam wszystkich. Mam golfa 3. 1,8 benzyna-gaz sekwencyjny 94 rocznik jest to amerykańska wersja składany w stanach silnik wielopunk juz od 2 lat nim jezdze i od tamtego czasu zaden mechanik nie moze mi go naprawic poniewaz samochod szarpie na gazie jak i na bezynie gasnie gdy wzucam na luz obroty skacza a gy podniosa sie juz do 2 tys to nie spadaj koszmar trwa od 2 lat i wyobrazcie sobie ze tak jezdze juz tyle.nie mam pojecia co to moze byc moze ktos z was mi podpowie co moze byc tego przyczyna.Proszę o jakieś wskazówki :( :(
Martynka

Postprzez 1Zepsuty » N mar 07, 2010 10:25 am

moze tzw lewe powietrze łapie. nieszczelnośc w układzie dolotowym.np uszkodzona uszczelka miedzy kolektorem ssącym a głowica silnika.
układ pdcisnienia musi by szczelny.
silniczek krokowy
czujnik połozenia przepustnicy
jesli jest u cibie przepływomierz to ważne jest aby nie było nieszczelności ze przepływomierzem takze odpowietrzenie skrzyni korbowej(bloku silnika)-odma olejowa.
moze kwestia adaptacji przepustnicy....
1Zepsuty

Postprzez Martynka » N mar 07, 2010 10:37 am

Własnie jak pracuje silnik to słychac jak zasysa gdzies powietrze. Boje sie postawic go u mechanika bo jak zacznie w nim grzebac to ciekawe czy go zrobi a i kasy wywale znowu na darmo tak jak to było juz kiedys
Martynka

Postprzez 1Zepsuty » N mar 07, 2010 10:16 pm

to bedzie słychac jak zasysa powietrze... ale by nierówno pracował na wolnych obr. zwiekszały by sie i zmniejszały i tak w koło.no cóż musisz go gdzies postawic na diagnoze. warsztat ma zrobic diagnoze a nie nprawe. niech najpierw znajdą i wycenia naprawe i dadza ci znac i co dalej maja z tym robic,czy pani chce naprawiac czy co...
1Zepsuty

Volkswagenowski przedstawiciel klasy średniej, czyli VW Passat - dane techniczne różnych odmian tego modelu z silnikami benzynowymi i TDI znajdą Państwo w portalu GolfVW.pl

VW Passat

Powrót do Problemy techniczne, naprawy