golf IV,grzeje jakby mu sie nie chciało

Masz problem z samochodem, coś niedomaga? To miejsce, gdzie możesz o tym napisać. Problemy z silnikami benzynowymi, diesla TDI, elektryka, wyposażenie. W tym dziale poruszamy wszystkie tematy związane z naprawą VW Golfa I, II, III, IV, V, VI

golf IV,grzeje jakby mu sie nie chciało

Postprzez tomek27AA » Śr gru 29, 2010 1:01 pm

Witam wszystkich posiadaczy golfa IV 1.6 16v. Mam z tym pojazdem taki problem: wentylator pod schowkiem chodzi na wszystkich biegach ale jakos dziwnie buczy, z nawiewów leci cieple a nawet gorace powietrze tylko ze bez powera, czuc je tylko przy nawiewach. dodam ze termostat jest wymieniony ale problem pozostal. prosze o pomoc.
tomek27AA

Re: golf IV,grzeje jakby mu sie nie chciało

Postprzez 1Zepsuty » N sty 09, 2011 10:35 am

a filtr kabiny kiedy zmieniałes?? zajrzyj do niego...
3 wkrety na krzyżaka,wyjmujesz obudowe i masz filtr kabiny. moze jest przerwany i sie syf dostał do wentylatora i sie blokuje...
1Zepsuty

Re: golf IV,grzeje jakby mu sie nie chciało

Postprzez piotrekgolf » So lut 26, 2011 10:55 pm

Mam cos podobnego. jak zimny na mrozie to tez buczy, ale jak złapie ciepła przestaje. Wydaje mi się ze to poprostu silniczek już wyeksploatowany. mysle zeby tam zajzeć i go przesmarować.Jeszcze pytanko czy masz climatronic ??
piotrekgolf

Volkswagenowski przedstawiciel klasy średniej, czyli VW Passat - dane techniczne różnych odmian tego modelu z silnikami benzynowymi i TDI znajdą Państwo w portalu GolfVW.pl

VW Passat

Powrót do Problemy techniczne, naprawy