golf 3 1.4 ABD (benzyna) traci moc na zimnym silniku

Masz problem z samochodem, coś niedomaga? To miejsce, gdzie możesz o tym napisać. Problemy z silnikami benzynowymi, diesla TDI, elektryka, wyposażenie. W tym dziale poruszamy wszystkie tematy związane z naprawą VW Golfa I, II, III, IV, V, VI

golf 3 1.4 ABD (benzyna) traci moc na zimnym silniku

Postprzez 19radzi086 » Śr mar 16, 2011 2:25 pm

witam,
mam problem z silnikiem, mianowicie traci moc na zimnym silniku, rozpedza sie jakby mu przyczepic 2tonowa przyczepke i jeszcze jechac pod gore, po przejechaniu 100m zatrzymaniu i ponownej probie ruszenia auto bez przygazowki gaslo, palil jakby na 2 gary, po wymianie wtrysku problem znikl, nie mniej jednak znowu zaczyna sie to samo czyli powoli wchodzi na obroty... co bedzie pozniej nie wiem. dodam ze po tym jak zlapie temperatury wszystko ustaje (poza spalaniem bo pali o 2l wiecej) sonda lambda, czujnik temperatury nowe, swiece, kopulka, palec i kable maja 20k km przebiegu, pompa paliwa dziala prawidlowo, sprawdzilem cefke i modul zaplonowy ( tzn przelozylem z dzialajacego golfa) nic to nie dalo
19radzi086

Re: golf 3 1.4 ABD (benzyna) traci moc na zimnym silniku

Postprzez jaro071273 » Pt mar 18, 2011 8:21 pm

słuchaj Radzio miałem ten sam problem co ty i te same objawy tez wymieniłem te cześci co ty i nic ,a wina była pod głowicą wypalona miedzy 1-2 garem uszczelka n
jaro071273

Re: golf 3 1.4 ABD (benzyna) traci moc na zimnym silniku

Postprzez jaro071273 » Pn mar 28, 2011 10:59 pm

naprawiłeś już
jaro071273

Dane Techniczne BMW - rzetelny portal motoryzacyjny dla poszukujących istotnych informacji na temat poszczególnych modeli samochodów marki BMW

Dane techniczne BMW

Powrót do Problemy techniczne, naprawy