Golf 1.4 16V Tylne Koło - problem.

Masz problem z samochodem, coś niedomaga? To miejsce, gdzie możesz o tym napisać. Problemy z silnikami benzynowymi, diesla TDI, elektryka, wyposażenie. W tym dziale poruszamy wszystkie tematy związane z naprawą VW Golfa I, II, III, IV, V, VI

Golf 1.4 16V Tylne Koło - problem.

Postprzez hs89 » Śr sty 26, 2011 2:08 pm

Witam.
Z góry przepraszam jeżeli w złym dzialem zakładam ten temat i jeżeli sie powtarzam, ale sprawdzałem rożne tematy i są podobne, ale nie do końca takie same jak mój problem.
A więc tak, na początku powiem że nie mam zielonego pojęcia o mechanice ;/ niestety.
A mój problem jest taki, że : nie było mnie, auto stało około 2 tygodnie na parkingu, nie było używane, no kiedy wróćiłem oczywiście w samochód a tu problem. Kiedy ruszałem czułem jakbym ruszał z ręcznego i to ostro zaciągniętego, kilka prób no ale ciężko. Wychodze patrze ślad opony jak po hamowaniu, czyli poprostu jak ruszałem to tylne prawe koło się nie kręciło tylko było zablkowane i się ciągneło ;/ . Później jakby troche ustąpiło, koło zaczeło sie kręcić no ale strasznie mnei hamuje, czuje i słysze jak te koło obciera, nie wiem dlaczego i o co ... ale strasznie hamuje ;/ .
Moje pytanie brzmi jaki może być tego powód ? Co będe musiał wymienić/naprawić i jakie mogą być tego koszty ?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Dodam jeszcze że, tak jak mówiłem strasznie trze , i to strasznie hamuje, a kiedy lekko wcisne hamulce trze mocniej , czyli na pewno coś związane z hamulcem ;/ tylko co to może trzeć? jakieś tarcze ? klocki hamulcowe czy co ?
hs89

Re: Golf 1.4 16V Tylne Koło - problem.

Postprzez igor13 » Pt sty 28, 2011 11:38 am

zapewne jak zostawiles go na recznym to klocki przykleily sie do bebnow lub tarcz w zaleznosci jakie asz z tylu hamulce zapewne do wymiany linka od recznego lub do dobrego nasmarowania jesli masz hamulce tarczowe to moze tez tloczek sie zastal wtedy mozna mu pod gumke wstrzyknac troche polynu hamulcowego i po paro minutach sprobowac wcisnac go recznie
igor13

Re: Golf 1.4 16V Tylne Koło - problem.

Postprzez 1Zepsuty » N sty 30, 2011 11:34 pm

pojedź na zakład niech zdejmą zaciski i wyczyszcza jarzma i klocki bo sie zapiekło 1 w drugim.
1Zepsuty

Volvo - dane techniczne w portalu DaneTech.pl znajdziecie Państwo parametry techniczne samochodów różnych marek.

Volvo - Dane Techniczne

Powrót do Problemy techniczne, naprawy