Chrzczone paliwo i awaria

Masz problem z samochodem, coś niedomaga? To miejsce, gdzie możesz o tym napisać. Problemy z silnikami benzynowymi, diesla TDI, elektryka, wyposażenie. W tym dziale poruszamy wszystkie tematy związane z naprawą VW Golfa I, II, III, IV, V, VI

Chrzczone paliwo i awaria

Postprzez Pumol » N lut 13, 2011 12:58 pm

Witam,
Proszę kolegów o pomoc.
Jakiś czas temu zatankowałem chrzczone paliwo na stacji ORLEN. Auto odpaliło,przejechało parę metrów i padło. :? Wiedziałem już od początku,że to wina benzyny. Nagłośniłem sprawę wzywając policję i nawet prasa się tym zainteresowała zamieszczając parę artykułów na ten temat. Mechanik spuszczając paliwo powiedział,że to 80% wody :evil: Zresztą było to widać w trakcie wypompowywania,bo aż zamarzało. Mam do was pytanie...Co mogło ulec uszkodzeniu gdy zatankujemy taką benzynę? U mnie wystarczyło wypompowanie starej i wymienienie filtra i wszystko wróciło do normy. Muszę napisać reklamację i chcę na tym zarobić, bo za to wszystko zapłaciłem sam.(holowanie,wymiana filtra paliwa,spuszczanie benzyny)dlatego chciałbym żebyście napisali mi co by mogło ulec zniszczeniu gdyby sama wymiana filtra nie pomogła...Proszę o radę...
Golf 3 1.6 benzyna.
Pumol

Re: Chrzczone paliwo i awaria

Postprzez 1Zepsuty » Śr lut 16, 2011 3:41 pm

jedynie może wtrysk ulec zniszczeniu...zatrze sie...
1Zepsuty

Postprzez Pumol » Pt lut 18, 2011 2:27 pm

A ile by kosztowała taka naprawa? O jakich kosztach tutaj mówimy?
Pumol

Postprzez Pumol » Pt lut 18, 2011 2:29 pm

Muszę zrobić kosztorys...Dlatego zależy mi na tym, ile by kosztowała ewentualna naprawa?
Pumol

Postprzez 1Zepsuty » So lut 19, 2011 9:57 am

zadzwon do sklepu zapytaj sie o cene wtrysku o cene pompy paliwa która takze sie moze zatrzec
zadzwon czy podjedz do warsztatu z pytaniem ile by kosztowała naprawa i tyle... przeciez nbikt za ciebie tego nie zrobi. a na tym forum raczej ci takiej info nikt nie udzieli...
1Zepsuty

Postprzez Pumol » N lut 20, 2011 3:39 pm

Dzięki.Pozdro
Pumol

Najnowszy Opel Insignia - odwiedź portal DaneTech.pl aby sprawdzić dane techniczne różnych odmian silnikowych tego samochodu

Opel Insignia

Powrót do Problemy techniczne, naprawy