Problem z szybą.

Masz problem z samochodem, coś niedomaga? To miejsce, gdzie możesz o tym napisać. Problemy z silnikami benzynowymi, diesla TDI, elektryka, wyposażenie. W tym dziale poruszamy wszystkie tematy związane z naprawą VW Golfa I, II, III, IV, V, VI

Problem z szybą.

Postprzez totoryl » Śr wrz 01, 2010 9:39 am

Cześć, mam problem z prawą szybą z przodu, mianowicie nie chce ona się zamykać, szyba zawsze otwiera się normalnie ale jeśli idzie już o jej zamknięcie to nie zawsze się to udaje(jest to szyba elektryczna oczywiscie). Najczęściej można ją zamknąc po zgaszeniu silnika zaraz po skończonej jeździe ale to też nie zawsze. Czy ktoś spotkał się już z tym problemem?
totoryl

Postprzez 1Zepsuty » Cz wrz 02, 2010 9:33 pm

a kto to moze wiedziec jak nie wiadomo czym ty w ogole sie poruszasz...
rózne moga byc przyczyny
moze sam silniczek szyby kucać
moze sterownik
dziej sie to na obu przełoacznikach...??
1Zepsuty

Postprzez VR6FST » Pn wrz 13, 2010 8:29 pm

mialem podobny problem z 1 przednia szyba. Otwierala sie noramlnie ale jak chcialem zamknac to wtedy zamykala sie do polowy cos ja blokowalo i spowrotem sie otwierala. Tylko jak zamykalem ja stopniowo to dalo sie ja zamknac. Rozebralem drzwi i nic wysztystko w porzadku. Najprawdopodobniej w moim przypadku bylo to spowodowane tym ze dzrwi byly kiedys wymieniane i byc moze byly krzywe mnimalnie i w ktoryms miejsc blokowaly szybe.
VR6FST

Postprzez mario0206 » Pt wrz 17, 2010 10:42 pm

VR6FST napisał(a):mialem podobny problem z 1 przednia szyba. Otwierala sie noramlnie ale jak chcialem zamknac to wtedy zamykala sie do polowy cos ja blokowalo i spowrotem sie otwierala. Tylko jak zamykalem ja stopniowo to dalo sie ja zamknac. Rozebralem drzwi i nic wysztystko w porzadku. Najprawdopodobniej w moim przypadku bylo to spowodowane tym ze dzrwi byly kiedys wymieniane i byc moze byly krzywe mnimalnie i w ktoryms miejsc blokowaly szybe.

Ja mam taki sam problem,ale jeszcze na pierwszym biegu jak ja delikatnie otwieram do prószenia popiołu to potrafi się zamykać zamiast otwierać i na odwrót tak samo.
mario0206

Motoryzacjyjny portal DaneTech.pl: Dane techniczne - Opel, marka należąca do GM. Sprawdź parametry Opla Astry, Corsy, Insigni i innych modeli

Dane techczne Opel

Powrót do Problemy techniczne, naprawy