Masz problem z samochodem, coś niedomaga? To miejsce, gdzie możesz o tym napisać. Problemy z silnikami benzynowymi, diesla TDI, elektryka, wyposażenie. W tym dziale poruszamy wszystkie tematy związane z naprawą VW Golfa I, II, III, IV, V, VI
przez archi4lo » Cz lip 15, 2010 7:00 pm
witam.mam problem poniewaz bardzo grzeja mi sie przednie felgi w golfie,szczegolnie prawa.pare dni temu mialem problem polegajacy na tym za nie odbijal mi zacisk i slyszalem swist i starly mi sie klocki.bylem u mechanika wymienil klocki nasmarowal prowadnice i tulejki zaciskow,swistu juz nie czuc ale felgi nadal sie grzeja.wczorak bylem jeszcze u nastepnego mechanika ktory obejrzal i powiedzial ze wszystko jest dobrze,tylko ze dzisiaj w trakcie jazdy wogole nie uzywalem hamulca zeby sprawdzic a tarcza w prawym kole i tak byla ciepla.co wy na to?
pozdrawiam
-
archi4lo
-
przez igor13 » Cz lip 15, 2010 8:19 pm
mialem cos w podobie winny byl tloczek w zacisku po prostu sie nie cofal kupilem zestaw naprawczy do zacisku i po wymianie wszystkich gum i przeczyszczeniu tloczka (byl rdzawy nalot)papierem sciernym (grubosc 2000) problem znikl,
-
igor13
-
przez 1Zepsuty » N lip 18, 2010 11:05 am
grzanie się hamulców może spowodowane być przez:
- ciężko pracujący tłoczek zacisku
- zapieczone prowadnice zacisku hamulcowego
- zapieczone klocki hamulcowe w jarzmie hamulcowym.
- słaba wydajność płynu hamulcowego w układzie(duża zawartość wilgoci)
grzanie się hamulców osi przedniej może być tez słaba wydajność hamulców osi tylnej.
-
1Zepsuty
-
przez miki » So lip 24, 2010 2:12 pm
Na początek polecam oczyścić tłoczki tak jak zaproponował jeden z forumowiczów i nasmarować specjalnym smarem zapobiegającym zapiekaniu się tychże tłoczków . Ja robię to zawsze sam i mam pewność że jest to zrobione należycie ......

-
miki
-
Chcesz sprawdzić Dane Techniczne samochodów? Odwiedź rzetelny portal motoryzacyjny pod adresem DaneTech.pl

Powrót do Problemy techniczne, naprawy